Joulusivulle

 

Joululeivonnaiset

makeat joululeivonnaiset

Kaikkien aikojen jouluherkut. Leivo jouluntuoksu
kotiin perinteisillä joululeivonnaisilla

tai anna joululeivonnaisia lahjaksi

 

 

 

 

Uuden Vuoden sivu

Kaikkea hauskaa ja hyödyllistä

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jouluruoka

Kokeile perinneruokien lisäksi myös jotain uutta.

 

 
 

 

Makeiset

Itse tehtyjä joulumakeisia on mukavaa antaa lahjaksi ja ne maistuvat myös jouluglögin seurana.

 

 
 

 

Piparkakkutalo

Rakenna hauska mummolan piparkakkutalo

 

 

 
 

 

 

Suolaiset leivonnaiset

Leivo suolaisia piirakoita ja pasteijoita

 

 

Perinteinen taatelikakku

250 g taateleita

2 dl vettä

200 g voita tai margariinia

2 munaa

1½ dl sokeria

1 dl kermaviiliä

2 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

 

Hienonna taatelit. Kuumenna vesi kiehuvaksi.

Keitä taateleita kannen alla n.10-15 min.

Lisää rasva taateliseokseen, sulata. Ota kattila pois liedeltä.

Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita mukaan kermaviili.

Sekoita jauho- ja taateliseokset vaahtoon.

Voitele kakkuvuoka rasvalla. Kaada taikina vuokaan.

Paista alatasolla 175C n. 45min.

Alenna lämpö 150C ja paista vielä 15min.

Jäähdytä. Kakku paranee vanhetessaan ja

säilyy hyvin pari viikkoakin.

 

Tulosta tästä

 

Maustekakku

4½ dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 munaa
130 g voisulaa

2½ dl kermaviiliä

1 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

 

 

Sekoita kulhossa munat ja sokeri.

 

Lisää kermaviili ja voisula. Sekoita.

 

Sekoita keskenään kuiva-aineet ja lisää vähitellen munamassaan välillä sekoittaen.

 

Paista 175 asteessa n. 60 minuuttia.

 

Tulosta tästä

 

Glögikakku

Pohja:

100 g margariinia

200 g Digestive-keksejä

 

Täyte:

200g tuorejuustoa

100g luumusosetta
1 dl glögijuomaa
1 dl sokeria
2 munaa
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vanilla

Pinnalle:
3 dl vahvaa glögijuomaa
1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit ja sekoita sula margariini joukkoon.

Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti ja laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota sokeri ja munat.

Vaahdota Flora Vanilla

Yhdistä täytteet, gögijuoma, luumusose ja tuorejuusto.

Kuumenna tilkka sitruunamehua ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja kylmään. Hyydytä kakkua yön yli jääkaapissa tai pakkasessa vähintään 4h.

Kiehauta glögijuoma ja lisää hyytelösokeri. Toimi sokeripaketin ohjeen mukaan. Anna kuorrutteen hyytyä kakun pinnalle ennen tarjoilua.

 

 

Tulosta tästä

 

 

Joulusydämet

 

Pohja:

500 g  lehtitaikinaa

 

Täyte:

1 pss luumumarmeladia
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 tlk kuohukermaa (2 dl)
1 tl vaniljasokeria
1 tlk maitorahkaa (250 g)
2 rkl (konjakkia, punssia tai rommia)

Päälle: munaa ja raesokeria

 

Ota taikinalevystä isohkolla sydänmuotilla sydämiä tai leikkaa sydämet terävällä veitsellä. Reunapaloista voit ottaa koristeeksi pikkusydämiä tai muita kuvioita.

Voitele kuviot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista lehteviksi ja kauniin värisiksi 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia.

Valmista täyte: Laita kulhoon tölkki (250-300 g) valmista luumumarmeladia. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka, luumusose ja muut ainekset. Tarkista maku mieleiseksesi.

Halkaise jäähtyneet sydämet kahtia ja täytä ne ennen tarjoilua.

 

Tulosta tästä

 

Lusikkaleivät

250 g voita

1,5 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

(3 tl kanelia)

 

Väliin

vadelmamarmeladia

 

Päälle

sokeria tai tomusokeria

 

Ruskista voi kevyesti kattilassa. Lisää sokeri ja anna jäähtyä.

Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja muotoile lusikalla pikkuleiviksi.

 

Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia uunin keskitasolla.

Levitä jäähtyneiden pikkuleipien väliin marmeladia ja paina

puoliskot yhteen.

Sirota päälle tomusokeria tai pyörittele sokerissa.

 

Tulosta tästä

 

Herrasväen pikkuleivät

400 g voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
9 dl vehnäjauhoja
4 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Väliin
300 g marmeladia

 

 

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat mukaan nopeasti sekoittaen.

Lisää sekoitetut kuivat aineet.

 

Kaulitse ja ota muotilla yhtä paljon kansi- ja pohjaosia. 

Paista 200 asteessa n. 8-10 min.

 

Levitä marmeladia pohjaosalle, paina kansiosa päälle.

Päälle voi sihdata vielä tomusokeria.

Tulosta tästä

Joulupiparit

 

200 g

margariinia tai voita

dl

sokeria

2 kpl

keskikokoista munaa

1 l

vehnäjauhoja

1½ dl

siirappia

4 tl

leivinjauhetta

2 tl

jauhettua inkivääriä

2 tl

kanelia

2 tl

jauhettua neilikkaa

2 tl

jauhettua pomeranssia


Paloittele huoneenlämpöinen margariini kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri.

Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja kaada margariinin ja sokerin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Lisää joukkoon munat.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne pienissä erissä taikinaan.

Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.

 

Paista piparit 200 asteessa uuniin keskitasolla n. 5 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa, pikkuleivät palaa reunoista helposti.

 

Katso myös piparkakkutalot   piparkakkujen koristelu

Tulosta tästä

Vaaleat piparit

 

250 g

voita

3 dl

sokeria

3 kpl

keskikokoista munaa

8 dl

vehnäjauhoja

½ tl

soodaa

½ tl

leivinjauhetta

1½ tl

vaniljasokeria

 

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, vaahdottaen massaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan. Sekoita tasaiseksi.

Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmussa tunti, mutta mielellään seuraavaan päivään.

Ota taikinasta pieni pala, kaulitse ohueksi levyksi käyttäen apuna hiukan vehnäjauhoja. Ota haluamallasi muotilla taikinasta pikkuleipiä ja aseta ne pellille, leivinpaperin päälle.

Paista 175 asteessa, uuniin toiseksi alimmalla tasolla 7-12 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa, vaaleat pikkuleivät palaa reunoista helposti.

Tulosta tästä

 

 

Tonttupulla

Leivo pulla- tai voitaikinasta hauska joulupulla.

Klikkaa ohjekuva suuremmaksi.

 

 

 

 

Kaneliässät

200 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle
kanelia

sokeria

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat

yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos

taikinaan.

Anna taikinan jähmettyä viileässä paikassa.

 

Leivo taikinasta ohut tanko ja käytä tarvittaessa jauhoja apuna.

Leikkaa tanko noin 8 cm:n pituisiksi pötköiksi.

Kierittele pötköt kanelisokerissa ja muodostele ässiksi

leivinpaperin päällä pellillä.

 

Paista pikkuleivät 200 asteessa noin 10 minuuttia.

 

Tulosta tästä

 

 

Hauska sydänpipareiden koristelu

Katso ohjeet ja tulosta tästä

 

 

 
 
 

 

 

 

 
Tunnisteet: joululeivonta, joululeivonnaiset, joululeivonta ohjeet, joululeivonta reseptit, taatelikakku, kaneliässät, herrasväen pikkuleivät, lusikkaleivät, piparkakkutalot, joululeivonnaiset kalorit