Pohja:
500 g lehtitaikinaa
Täyte:
1 |
pss |
luumumarmeladia |
2 |
dl |
vettä |
1 |
dl |
sokeria |
1 |
tlk |
kuohukermaa (2 dl) |
1 |
tl |
vaniljasokeria |
1 |
tlk |
maitorahkaa (250 g) |
2 |
rkl |
(konjakkia, punssia tai rommia) |
Päälle: munaa ja raesokeria
|
Ota
taikinalevystä isohkolla sydänmuotilla
sydämiä tai leikkaa sydämet terävällä
veitsellä. Reunapaloista voit ottaa
koristeeksi pikkusydämiä tai muita
kuvioita.
Voitele kuviot munalla ja ripottele
pinnalle raesokeria. Paista lehteviksi
ja kauniin värisiksi 225-asteisen uunin
toiseksi alimmalla tasolla n. 10
minuuttia.
Valmista täyte: Laita
kulhoon tölkki (250-300
g) valmista luumumarmeladia. Vatkaa
kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka,
luumusose ja muut ainekset. Tarkista maku mieleiseksesi.
Halkaise jäähtyneet sydämet kahtia ja
täytä ne ennen tarjoilua.
|