Jouluaskartelut 

lumihiutaleet

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 
 

 

 

 


Ohjeita ja vinkkejä jouluaskarteluun. Tee itse joulukoristeita

ja kuusenkoristeita - täältä löydät ideoita jouluaskarteluun

 

LUMIHIUTALE  IKKUNAN  KORISTEEKSI

Aloittelijallekin nämä ikkunan lumihiutaleet ovat helppoja tehdä, kun seuraat näitä ohjeita. Taittele valkoinen paperi alla olevan ohjeen mukaan ja leikkaa taiteltuun kolmioon eri muotoisia ja kokoisia kuvioita. Taita kolmio auki ja liimaa lumihiutale ikkunaan. Saat hiukan erilaisia lumihiutaleita, kun käytät silkkipaperia.
 
Hiutaleet pysyvät ikkunassa tiukasti, kun laitat pienet maitopisarat lumihiutaleiden kärkiin. Käytä vain pieni tippa maitoa, ettei paperi kastu liikaa.
 

Taittele ja leikkaa näin

     
     
     

 
Tässä muutamia mallikuvioita lumitähdestä - lumihiutaleesta

Lähde: papersnowflakes.com

 

 

Tulosta ikkunaan tonttuja tai enkeleitä

   
   

 
 

 

Lumihiutaleet

Valkoista paperia
Liimaa
Taloussokeria
Nauhaa ripustamista varten

 

Leikkaa paperista haluamasi kokoisia paloja ja taita ne kolmikulmaisiksi. Leikkaa paperiin reikiä, jolloin siitä tulee lumihiutale. Levitä liimaa toiselle puolelle ja kasta sokeriin. Levitä tämän jälkeen liimaa toisellekin puolelle ja kasta sokeriin. Anna kuivua ennen kuin kiinnität ripustusnauhan/-langan lumihiutaleeseen.

Lähde: DanSukker

     

 

   

Pursotetut joulutähdet

Pursota pikeeristä kauniita joulutähtiä kuusen oksille.

Kuorrute
1 kananmunan valkuainen
4 dl tomusokeria
3–5 tippaa etikkaa

Erota valkuainen huolellisesti keltuaisesta. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimella kiinteäksi seokseksi. Pursota leivinpaperille erilaisia tähtiä ja niihin ripustusreikä. Anna kuivua. Ripusta ohuella nauhalla joulukuuseen.

Lähde: DanSukker

       
       

Ideoita ikkunan koristeluun

klikkaa

Katso myös:

paperinen joulukuusi

       
 

Jouluaskartelu

   
 

 

 

Tunnisteet: jouluaskartelu, joulukoristeet, tee joulukoristeita, itse tehdyt joulukoristeet,  jouluaskartelu ohjeita, jouluaskarteluohjeet, joulupuuhaa, joulukoriste ideoita, joulukalenteri tulitikkuaskeista, itsetehty joulukalenteri lapsille, omatekoinen joulukalenteri, itsetehdyt joulukalenterit