Sekoita
pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos.
Lisää kermaviili. Sekoita taikina
nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina suorakaiteen
muotoiseksi ja laita kelmun sisälle.
Anna
taikinan kovettua jääkaapissa.
Kuullota
hienonnettu sipuli rasvassa, anna
jäähtyä. Sekoita joukkoon muut täytteen
ainekset.
Kauli
taikina ja ota pyöreällä
joulutorttumuotilla 24 pohjaa. Säästä
yli jäävät taikinapalat.
Jaa täyte
puolelle pohjista, 2 rkl/pohja. Nosta
toiset puolet kansiksi, ummista reunat
huolellisesti, esim. haarukalla.
Käytä
ylimääräiset taikinapalat possuille
korviksi, silmiksi ja kärsäksi. Pistä
hammastikulla kärsään kaksi reikää eli
sieraimet. Pistä myös silmien keskelle
pienet reiät, samalla taikinapalat
kiinnittyvät paremmin.
Voitele
munalla. Paista 225 asteessa 10 - 15
min.
KORISTELUVINKKEJÄ
Leikkaa
possun korvat kaulitusta taikinalevystä
veitsen avulla. Kärsät voi ottaa esim.
kardemummaputkilon suulla tai pyöritellä
pieniä taikinapalloja ja litistää ne.
Silmät voi tehdä aivan pienistä
taikinapalloista ja litistää ne
paikoilleen.
|