Joulusivulle

 

 

Piparkakkutalon

osien liimaaminen

Piparkakkutalon kokoaminen

Piparkakkutalojen osien liimaaminen voi olla hankalaa puuhaa.
Katso täältä piparkakkutalon kokoamisohjeet

 

 

 

BirgitMummu

 

 

 

Joulusivujen linkit

Jouluaskartelu

Lumihiutaleet

Tulosta joulukortti

E-joulukortit

Lasten joulukortit

Hengelliset joulukortit

Jouluposti

Hauskat joulurunot

Kauneimmat joulurunot

Lasten joulurunot

Piparkakkutalot

 

Joulukalenteri

 

Lasten joulukalenteri  

 

Työn helpottamiseksi, koristele piparkakkutalon osat ennen kokoamista.
     

Piparkakkutalon kokoaminen sulatetulla sokerilla

 

   

Paras liima piparitalon kokoamiseen on sulatettu sokeri, mutta liimauksen kanssa pitää olla varovainen. Sokeri liimaa tehokkaasti talon painavatkin osat. Kokoaminen käy nopeasti, koska sokeri kovettuu helposti.

 

Sulata sokeri näin

Kaada sokeria laakealle valurautaiselle tai teflonpintaiselle paistinpannulle. Pari desilitraa on  riittävä määrä yhden talon osien liimaamiseen. Kuumenna täydellä teholla välillä sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Pienennä lämpöä, kun sokeri tulee siirappimaiseksi.

Ota pannu liedeltä ja aloita liimaaminen. Sokeri alkaa jähmettyä heti levyltä otettaessa ja muuttua venyväksi, mutta voit lämmittää sitä uudelleen. Kun lisäät sokerin joukkoon siirappia, sekoitussuhteessa  1 dl sokeria - 1 ½ rkl siirappia, ei massa jähmety yhtä nopeasti. Ota pannu välillä pois liedeltä, ettei sokeri pala mustaksi.

Aloita kastamalla sokeriliuokseen sivuseinän lyhyt sivu ja kiinnitä päätypala siihen. Tee samoin toiselle sivuseinälle. Kasta varovasti päätypalaan liimattujen sivuseinien lyhyet sivut sokeriin ja kiinnitä toinen päätypala niihin.

Kasta katon pitkä reuna sokeriin ja nosta pala mökin päälle. Kiinnitä toinen kattopalan harja kiinni toiseen.

Puhdista pannu kaatamalla siihen kuumaa vettä ja lämmittämällä sitä miedolla lämmöllä. Vaihda vesi välillä, jolloin sokeri liukenee veteen ja huuhtoutuu pois.

Kokoaminen pikeerillä

Kova ja kestävä kuorrutus - pikeeri:

 

Pikeerin valmistus

- 1 kananmunan valkuainen
- n. 3 dl tomusokeria
- 3 - 5 tippaa sitruunamehua tai etikka

Piparkakku-

talojen

sivulle

 - Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 minuuttia.
 - Sekoita joukkoon sitruunamehu/etikka ja loput tomusokerista.
 - Jatka vatkaamista noin minuutin verran.
 - Värjää em. aineilla halutessasi

Pikeerin paksuutta voi säädellä tomusokerin määrällä. Pikeeri kovettuu nopeasti. Jos et aloita pursottamista heti, laita pikeeri pursotuspussiin tai kastele talouspaperi vedellä ja peitä kulhossa oleva pikeeri sen avulla.

 

 

 

 

Tunnisteet: Piparkakkutalon kokoamisohje - osien liimaus, piparkakkutalon liimaaminen, piparkakkutalon liimaus sokerilla, piparitalon liimaus sokerikuorrutteella, piparkakkutalon kiinnitys tomusokerilla, piparkakkutalo liima, piparitalon sokeriliima