400 g |
pakasteseiti |
1/2 dl |
kalalientä |
2 rkl |
vehnäjauhoja |
2 |
munaa |
2dl |
ruokakermaa |
1 dl |
maitoa |
|
suolaa |
|
valkopippuria |
|
sitruunapippuria |
|
muskottipähkinää |
1 pss |
perunamuusia |
200 g |
katkarapuja |
150 g |
juustoraastetta
|
|
sitruunamehua |
|
tilliä |
|
|
|
|
|
Ravintosisältö:
120 kcal / 100 g
HH 2,4 g
|
|
|
Pane seitipalat voideltuun
laakeaan uunivuokaan. Lusikoi sen päälle n. 3 rkl
kalalientä, suolaa ja pippuroi. Purista sitruunamehua ja ripottele
tilliä sen päälle. Pane kala uuniin 150 asteeseen 15 minuutiksi.
Valmista kastike sekoittamalla ruokakerma, maito, loput kalaliemestä ja
vehnäjauhot kattilassa. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila levyltä ja lisää
munat. Kastike ei sen jälkeen saa enää kiehua. Mausta
sitruunapippurilla ja suolalla.
Ota kala uunista ja nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Lusikoi
perunamuhennos vuokaan kalan ympärille. Asettele katkaravut kalan päälle
ja lisää vielä tillisilppua.
Kaada kastike kalan ja katkarapujen päälle, ripottele juustoraastetta
paistoksen päälle. Pane vuoka uuniin n. 15 minuutiksi, kunnes paistos on
saanut kauniin värin.
|