Kortit

Synttärikortti

 

Ikääntyminen on kivaa!

 

 

Joku vuosi sitten tein loistoristeilijällä Välimerenristeilyn. Illallisella huomasin vanhemman naisen istuvan yksin ruoka-salin edustavimmassa osassa. Huomasin myös, että koko henkilöstö, upseeristo ja tarjoilijat olivat kovin tuttavallisia häntä kohtaan.

 

 
Kysyin tarjoilijaltani kuka nainen mahtoi olla. Vastaukseksi odotin, että hän on risteilijän omistaja, mutta tarjoilija vastasikin, että nainen on ollut mukana neljällä viimeisellä risteilyllä, sekä meno- että paluumatkalla.

Illallisen jälkeen sain katseyhteyden häneen ja menin hänen pöytäänsä häntä tervehtimään. Rupattelimme ja sanoin: “Olen ymmärtänyt, että olet tehnyt neljä perättäistä risteilyä”. Hän vastasi: ”Kyllä, totta”. Jatkoin: ”Voitko kertoa miksi?”
Hän vastasi: “Täällä on halvempaa ja saa parempaa palvelua, kuin vanhustenkodeissa”. Nyt minäkin olen päättänyt - ei vanhainkotia minullekaan. Kun itse tulen vanhaksi, astun loistoristeilijään.

Vanhuksenhoito maksaa noin 100 €  vuorokaudessa, kun taas risteily eläkealennuksella on noin 70 €.
Sillä saat - syödä ravintolassa jopa kymmenen kertaa päivässä. Jos et jaksa hakeutua ravinolaan, on olemassa huonepalvelu, joka tuo ateriasi omaan hyttiisi. 

Risteilylaivalla on yleensä useampia uima-altaita ja punttisaleja, joissa pyyhkeet ja saippuat ovat ilmaisia. Lisäksi laivalla on ohjelmatarjontaa joka illaksi. Hytistäsi löytyy ilmainen shampoo, saippua ja hammastahna.

Onko TV rikki? Pitäisikö vaihtaa lamppu tai saada uusi patja? Ei hätää! Henkilöstö hoitaa kaiken, että viihtyisit! Sinua palvellaan asiakkaana, ei potilaana. Jos silloin tällöin annat henkilöstölle pienen riksan, niin he tekevät mitä tahansa auttaakseen sinua. Lakanat ja pyyhkeet vaihdetaan päivittäin; sinun ei edes tarvitse sitä pyytää.

Tapaat uusia ihmisiä seitsemän tai neljäntoista päivän välein. Jos kaadut ja katkaiset käden tai jalan vanhustentalossa, sinut siirretään sairasosastolle. Jos sama tapahtuu risteilyaluksella, saat todennäköisesti asua hienommassa hytissä loppumatkalla.

Parasta koko jutussa on, että saat tutustua Etelä-Amerikkaan, Panaman kanavaan, Tahitiin, Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Aasiaan tai johonkin muuhun paikkaan. On risteilyvaihtoehtoja moneen kauniiseen paikkaan, joten älä yritä löytää minua vanhainkodista vaan laivalta!!!

Jos unelmoit ylellisestä vanhuudesta…

 

 

 

 
 

Jouluruno Kauneimmat vauvarunot Runo isälle Syntymäpäiväruno
Syntymäpäiväruno lapselle Runo valmistuneelle Nimipäiväonnittelut Runo eläkkeelle
Kaunein syntymäpäiväruno Runo ylioppilaalle Onnittelut naiselle
Onnitteluruno miehelle Runo rippilapselle Runo hääparille Mummon runo
Hauskat syntymäpäivärunot Kiitosrunot Grattis på födelsedagen text