Bigin kalakakku

Suolainen voileipäkakku  sopii hyvin pieniin kahvitilaisuuksiin kuin myös juhlapöydän herkuksi

 TULOSTA
 

 

 

Päälle jotain näistä:
  tomaatteja lohkoina
  kurkkusiivuja
  lohisuikaleita
  katkarapuja

 

kananmunaa

 

paprikaa

  tilliä
   

 

 

TARVIKKEET:

1

paahtoleipä

 

kalaliemi

3

kananmuna

 

kevytlevite

1

katkaraputuorejuusto

1

kalasäilyke

2

maustamaton tuorejuusto

1

creme fraiche
  Kallen kaviaari
  päällysteet

 

 

 

  • Anna leipäsiivujen kuivahtaa alustalla muutama tunti

  • Valmista täytteet: 

  •  

    TÄYTE 1

    Sekoita astiassa kalasäilyke, tuorejuusto ja tillisilppu

    TÄYTE 2

    Sekoita astiassa creme fraiche ja Kallen mätitahna (maun mukaan)

     

    Tee MUNAVOI ja KALALIEMI

  • Aseta laakealle tarjoiluastalle reilun kokoinen leivinpaperi, jonka päälle asetat 3 leipäviipaletta rinnakkain

  • Kostuta viipaleet kalaliemellä

  • Levitä paksu kerros katkaraputuorejuustoa leiville


  • Levitä seuraava kerros leipäviipaleita kakun päälle ja kostuta kalaliemellä. Levitä päälle runsaasti munavoita.

  • Tee kuten edellä, mutta levitä päälle tekemäsi kalasäilyke-juustotahna


  • Viimeisen kerroksen päälle levitä creme fraiche tahna

  • Levitä vielä viimeiseksi 3 siivua kakun kanneksi ja kostuta kalaliemellä

  • Nosta leivinpaperin reunat kakun päälle ja sulje ne sekä päädyt nuppineuloilla kiinni
     
         

  • Nosta kakku jääkaappiin tekeytymään mieluummin yön yli



  • Kuorruta kakku creme fraichella, jonka voit maustaa makusi mukaan tai katkaraputuorejuustolla



  • Koristele katkaravuilla tai lohisiivuilla, pikkutomaateilla, kurkkusiivuilla, paprikasilpulla..... ja tillisilpulla.

 

 

 

Katso myös:

Voileipakakku - kalakakku

Jogurttihyydyke - gluteeniton voileipäkakku