Lapsuusmuistot
(Yhteishyvä 12/05)
2,5dl kuohukermaa 4rkl fariinisokeria 4dl sokeria 4rkl kaakaojauhetta 1dl siirappia 1 vaniljatanko tai 2dl vaniljasokeria
Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa, laakeassa kattilassa. Keitä
miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 30-60min tai kunnes
lusikankärjellinen kylmään veteen kastettaessa sitkeytyy.
Kaada seos silloin voilla
voidellulle vadille ja leikkaa hiukan jäähtyneenä veitsellä
vinoruuduiksi.
Tulosta tästä
Vaahtokarkit
Vaahtokarkkeja
100 g tummaa tai valkoista
suklaata
Koristeluun voi käyttää:
nonparelleja
rouhittua pistaasimantelia
rouhittua pähkinää
keksinmuruja
Paloittele suklaa pieneen astiaan, sulata
suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kasta
vaahtokarkit suklaassa ja aseta ne
lautaselle. Ripottele päälle valitsemaasi
koristetta. Laita makeiset kovettumaan
jääkaappiin noin tunniksi.
Tulosta tästä
Suklaatryffelit
2 dl kuohukermaa 50 g voita 300 g tummaa suklaata 1 dl tomusokeria
Pinnalle 1 dl kaakaojauhetta
Kuumenna kerma
kiehuvaksi. Anna jäähtyä
kymmenisen minuuttia.
Lisää hienonnettu
suklaa. Sekoita
varovasti. Lisää voi ja
sokeri. Anna jäähtyä.
Vatkaa seosta
voimakkaasti
puuhaarukalla kymmenisen
minuuttia. Anna jäähtyä
kylmässä yön yli.
Muovaa massasta
kahdella lusikalla
pallosia leivinpaperilla
suojatulle pelille,
jolle on seulottu
kaakaota. Seulo päälle
kaakaota ja pyörittele
tryffeleitä kaakaossa.
Aseta valmiit makeiset
karamellivuokiin.
Säilytä kylmässä.
Tulosta tästä
Marmeladipalat
2
rkl agar agar hiutaleita 1½ dl vettä 5 dl marjamehua 3 dl sokeria
Pinnalle erikoishienoa kidesokeria
Nosta agar agar -hiutaleet likoamaan
desiin vettä 10 minuutiksi.
Mittaa mehu ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Valuta agarliemi kiehuvaan nesteeseen samalla sekoittaen. Keitä 30 minuuttia. Kuori pinnalta vaahto.
Vuoraa noin 16 x 16 cm:n kokoinen astia kelmulla. Kaada marmeladiliemi astiaan ja hyydytä huoneenlämmössä.
Leikkaa hyytynyt marmeladilevy kuutioiksi ja anna palojen kuivahtaa hetki. Pyörittele palat sokerissa.
Tulosta tästä |