Tonnikalapiirakka

(4 - 8 hengelle)

 

Maukas ja helppo tonnikalapiirakka, valmistuu nopeasti, eikä tiskiäkään tule paljon

 

 
 TULOSTA

 

 

 

 

Pohja:

1 prk (200g) kermaviiliä

1 kananmuna

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

1 prk (200g) kermaviiliä

2 kananmunaa

2 prk tonnikalaa

valkosipulia

1 tl basilikaa

juustoraastetta

 

1. Kaada vesi pois tonnikalapurkeista. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet keskenään (leivinjauhe aina vehnäjauhojen kanssa) ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.

2. Sekoita sitten täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte raa'an pohjan päälle.

3. Lisää halutessasi hieman juustoraastetta.

4. Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi (noin puoli tuntia). Taikina tulee piirakkavuokaan (24 cm) piripintaan: käytä siis hieman isompaa tai suojaa uunin pohja vaikkapa pellillä.