Tonnikalapiirakka
|
Pohja: 1 prk (200g) kermaviiliä 1 kananmuna 2 ½ dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 2 tl leivinjauhetta
Täyte: 1 prk (200g) kermaviiliä 2 kananmunaa 2 prk tonnikalaa valkosipulia 1 tl basilikaa juustoraastetta |
1. Kaada vesi pois tonnikalapurkeista. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet keskenään (leivinjauhe aina vehnäjauhojen kanssa) ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.2. Sekoita sitten täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte raa'an pohjan päälle. 3. Lisää halutessasi hieman juustoraastetta. 4. Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi (noin puoli tuntia). Taikina tulee piirakkavuokaan (24 cm) piripintaan: käytä siis hieman isompaa tai suojaa uunin pohja vaikkapa pellillä.
|