|
Perusboolin ohje
0,5l väkevää alkoholijuomaa
0,5 l likööri
0,75 l viiniä
2,5–3 l virvoitusjuomaa
Viilennä juomat hyvin ennen
boolin sekoittamista. Lisää hiilihappoiset juomat, kuten
kuohuviini tai virvoitusjuomat
vasta juuri ennen tarjoilua.
Jäähdytä booli jääastiassa tai käytä suuria jääpaloja. Viimeistele näyttäväksi
juhlateemaan sopivin koristein.
Tällä ohjeella saat
4–5 litran boolin, jonka
väkevyys on ainesosista riippuen
8–9 %. Voit säädellä boolin makeutta virvoitusjuoman
valinnalla tai korvaamalla osan siitä kivennäisvedellä.

|
Hedelmäsangria
Ainekset
1 pullo valkoviiniä
n. 2 dl brandya
3 dl appelsiinitäysmehua
1 dl glukoosisiirappia
3 ½ dl hedelmiä, kuten persikoita, kirsikoita,
nektariineja, aprikooseja tai luumuja, viipaloituna
1 kanelitanko
4 tähtianista
2 oksaa tuoretta minttua
1. Sekoita viini, brandy, appelsiinimehu ja
glukoosisiirappi suuressa astiassa. Lisää
viipaloidut hedelmät, kanelitanko ja tähtianikset.
Peitä ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
2. Ennen tarjoilua täytä suuri boolimalja jäillä ja
kaada juoma päälle. Sekoita mukaan mintunlehdet.
Resepti: Aki Wahlman |
|
|
|
|
|

Mojito
1 lasillinen
Ainekset
tuoreita
mintunlehtiä
2 cl vastapuristettua limettimehua
1–2 tl Dansukker Taloussokeria
4 cl rommia
jäitä
kivennäisvettä
Murskaa
mintunlehdet, sokeri ja
limettimehu morttelissa. Kaada korkeaan lasiin ja
lisää rommi. Täytä lasi jäämurskalla ja
kivennäisvedellä.
|
|

Talvinen gin
tonic
2 annosta
½ limetti
¾ dl giniä
1 ½ dl tonic-vettä
2 rkl puolukoita
2 oksaa rosmariinia
3 dl jääpaloja
1.
Laita jääpalat kahteen lasiin. Sekoita lusikalla
niin, että lasin reunat huurtuvat. Leikkaa limetin
puolikas kahteen osaan.
2. Jos
lasin pohjalle on muodostunut vettä, kaada se pois.
Purista limetin mehu laseihin ja mittaa gini heti
perään. Kaada tonic-vesi laseihin lasin reunaa
pitkin lasia kallistaen. Ripottele puolukat
koristeeksi. Lyö rosmariininoksaa kerran kämmentä
vasten, jotta saat tuoksun esiin. Koristele juoma
oksalla.
|
|

Tropical Teaser
4 korkeaa lasia
Ainekset
8 cl vaaleaa
rommia
8 rkl kookosmaitoa
1,2 dl ananasmehua
0,5 dl kermaa
1–2 rkl ruokokidesokeria
jääkuutioita
Koristeluun
ananasta
Sekoita kaikki
ainekset tehosekoittimessa. Kaada juoma laseihin ja
koristele ananaksella.
|
|
|
Jos jouluiset glögit ja muut kuumat
juomat vielä joulun jälkeen maistuvat,
katso ohjeita
täältä.
 |
Täällä
lisää juhlajuomaa!
(huumorilla) |
|