Voileipäkakku kalasta

 

 

   
   

 

 

   
Päälle:
n. 150 g tomaatteja lohkoina
n. 100 g kurkkusiivuja (ruusukkeina)
  lohisuikaleita
  katkarapuja

 

kananmunaa

 

 

Katso myös:

Voileipakakku - lihakakku

Jogurttihyydyke - gluteeniton voileipäkakku

 

 

  • Levitä irtopohjavuoan halkaisija 26 cm) pohjalle tuorekelmu siten, että kelmua jää runsaasti yli reunojen. Lado vuo´an pohjalle tummaa vuokaleipää ja kostuta vielä kalaliemellä.

  • Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ainakin 10 minuutiksi.

  • Hienonna purjo ja puhdistettu paprika hienoksi silpuksi.

  • Vispaa kerma vatkaimella tai  tehosekoittimella.

  • Puserra liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja sekoita sula liivate hyvin kermavaahdon joukkoon tilavassa kulhossa.

  • Sekoita raejuusto, lohi, creme fraisse, kermavaahto, vihannekset ja mausteet kulhossa ja kaada seos leipäviipaleiden päälle vuokaan.

  • Lado vielä päällimmäiseksi vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta kevyesti kalaliemellä. Nosta kelmun reunat kakun suojaksi ja laita yöksi jääkaappiin

  • Irrota reuna ja siirrä kakku apulautasen avulla tarjoiluvadille.

  • Koristele kakun pinta kurkkuruusukkeilla ja tomaattilohkoilla. Voit käyttää myös esim. lohisuikaleita, katkarapuja, kananmunalohkoja ja tilliä.