Taatelikakku

 

 

 

250 g taateleita

2 dl vettä

200 g voita tai margariinia

2 munaa

1½ dl sokeria

1 dl kermaviiliä

2 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

 

 

Hienonna taatelit. Kuumenna vesi kiehuvaksi.

Keitä taateleita kannen alla n.10-15 min.
 

Lisää rasva taateliseokseen, sulata. Ota kattila pois liedeltä.
 

Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda
 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita mukaan kermaviili.
 

Sekoita jauho- ja taateliseokset vaahtoon.
 

Voitele kakkuvuoka rasvalla. Kaada taikina vuokaan.
 

Paista alatasolla 175C n. 45min.

Alenna lämpö 150C ja paista vielä 15min.
 

Jäähdytä. Kakku paranee vanhetessaan ja

säilyy hyvin pari viikkoakin.