Pohja:
150 g margariinia
150 g rahkaa
1
dl kauraryynejä
2
dl vehnäjauhoja
1
tl suolaa
(lisää vettä
tarvittaessa)
Täyte:
3
dl sekasieniä
1 iso sipuli
70
g savupekonia
valkopippuria
mustia oliiveja
(aurinkokuiv.
tomaatteja)
Päälle:
2
dl maitoa
2
kananmunaa
1
dl vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
150 g
juustoraastetta
|
|
|
Voitele uuni-
tai
piirakkavuoka
(4-5 cm korkea) ja
painele taikina
tasaisesti vuoan
reunoille ja
pohjalle.
Pistele pohja
haarukalla.
Päällystä pohja
ja tue reunat
foliolla.
Esipaista pohjaa
200 asteisessa
uunissa n. 10
min
(voit korjailla
valahtaneita
reunoja lusikan
avulla
esipaiston
jälkeen).
Valuta sienet.
Leikkaa sienet
ja pekoni
paloiksi ja
hienonna sipuli.
Kuullota
sienisipuliseos
pekonin kanssa
pannulla. Levitä
täyte
esipaistetun
pohjan päälle ja
mausta
(suolalla)
ja pippurilla.
Pilko oliivit ja
aurinkokuivatut
tomaatit. Levitä
ne täytteen
pinnalle.
Sekoita
maitoon
kananmunat ja
jauhot,
mausta seos
suolalla ja
kaada täytteiden
päälle.
Ripottele
pinnalle
juustoraaste ja
paista piirakkaa
200 - 225 asteisessa
uunissa 30
minuuttia.
|
|