PERUNASALAATTI

Sopii sellaisenaan lounassalaatiksi ja grilliherkkujen lisäkkeeksi.
 

 

 

3

isoa perunaa

3

valkosipulinkynttä

1/4

omenaa

50 g

herkkukurkkua

1/2 dl

paahdettu sipulia

30 g

rusinoita

100 g

palvikinkkua
 200 g Hellmansin majoneesia

200 g

cream fraisea
   
   
    1. Kuori perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.
    2. Valmista aioli perunoiden kypsyessä. Kuori ja paloittele pieneksi valkosipulinkynnet. Mittaa kulhoon puoli purkkia "Hellmansin" majoneesia ja 200 g cream fraicea. Sekoita joukkoon valkosipulinkynnet. Maista ja lisää suolaa halutessasi.
    3. Paloittele kulhoon jäähtyneet perunat, omenan neljännes ja herkkukurkku. Lisää joukkoon paahdettu sipuli ja puolitetut rusinat.
    4. Mausta etikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla ja kääntele salaatti tasaiseksi. Peitä ja pane jääkaappiin vetäytymään vähintään 15 minuutiksi.
    5. Murenna palvikinkkuviipaleet ja lisää kulhoon.
    6. Lisää perunasalaatin joukkoon valmistamasi aioli ja sekoita hyvin.

SUOSITUT:      
Runo hääparille Rakkausrunot Ristiäisrunot Isänpäivärunot Joulurunot