Ruokavinkki
|
|
|
|
1. Aloita valmistamalla jauhelihakastike. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä paistokasarissa. Lisää purjo ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja karkeita vehnäjauhoja. Anna ruskistua hetken. Kaada joukkoon tomaattimurska ja anna seoksen hautua noin 15 minuuttia. Mausta basilikalla. 2. Valmista juustokastike pinnoitetussa kattilassa. Sekoita öljyn joukkoon vehnäjauhot ja kuumenna hetki. Lisää maito kahdessa erässä hyvin sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Mausta kastike suolalla, muskottipähkinällä, musakamausteella ja mustapippurilla. Lisää juustoraaste. Anna jäähtyä haaleaksi ja sekoita joukkoon kananmunat. 3. Voitele laakea uunivuoka. Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Keitä viipaleita isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan. Valuta kasvisviipaleet lävikössä. 4. Levitä vuokaan kerroksittain valkosipuliperunoita, munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita sekä jauhelihakastiketta. Kaada juustokastike päällimmäiseksi. 5. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
|
|
|||||||||||||||
|
|