Etusivulle Ruokavalikko  

 

Kasvispastat

4 erilaista kasvispastaa

 

Kasvispasta


500 g tagliatelle-pastaa
1 pkt fetajuustoa
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
tilkka oliiviöljyä

Valmistusohjeet:

  • Keitä pasta kypsäksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä.

  • Kuutioi kesäkurpitsa ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota aineksia pannulla kunnes ne pehmenevät.

  • Lisää lopuksi joukkoon fetajuusto pieninä kuutioina.

  • Sekoita ja mausta seos mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

  • Sekoita vihannes-juustoseos kypsän pastan joukkoon ja tarjoa raikkaan salaatin kera.

  •  

     

    Kaali-pähkinäpasta – kahden kaalin pastakastike

    2 sipulia
    3 valkosipulinkynttä
    2 rkl oliiviöljyä
    800 g kaalia hienonnettuna esim. savoijinkaalia ja lehtikaalia
    ½ sitruunan mehu
    suolaa
    mustapippuria
    3 dl kasvislientä
    3 dl kolmen juuston kermaa tai muuta ruokakermaa
    100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
    400 g spagettia


    Valmistusohjeet:

  • Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä korkeareunaisessa kasarissa noin 10 minuuttia.

  • Lisää hienonnetut kaalit. Jos käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

  • Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min.

  • Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin.

  • Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.
       Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.


  • Vegepasta

    1 kesäkurpitsa
    1 paprika
    6 valkosipulinkynttä
    1 punasipuli
    250 g kirsikkatomaatteja
    suolaa
    pippuria
    4 rkl oliiviöljyä
    4 rkl balsamicoa
    300 g pastaa
    juustoraastetta


    Valmistusohjeet:

  • Kuumenna uuni 220 asteeseen.

  • Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Siivuta sipulit. Puolita tomaatit.

  • Mausta suolalla ja pippurilla sekä pirskottele päälle öljyä. Paahda uunissa noin 25 minuuttia.

  • Laita pasta kiehumaan sillä aikaa kun kasvikset paahtuvat.

  • Siivilöi pasta ja ota talteen vähän pastan keitinvettä.

  • Kaada pasta, vähän keitinvettä ja paahdetut kasvikset kaikki tarjoilukulhoon.

  • Sekoita joukkoon vielä juustoraastetta. Tarjoile heti.

  •  
    Kermainen sienipasta

    1 sipuli
    4 valkosipulinkynttä
    3 rkl tomaattipyreetä
    4 rkl voita
    n. 350 g suolasienikuutioita
    3 dl kuohukermaa tai kaurakermaa
    100 g yrttituorejuustoa
    mustapippuria myllystä
    400 g fussiilipastaa


    Valmistusohjeet:

  • Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

  • Hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä tomaattipyreen kanssa pari minuuttia.

  • Valuta suolasienet ylimääräisestä nesteestä.

  • Lisää sienet pannulle ja jatka kuullotusta hetki.

  • Lisää kerma ja tuorejuusto. Mausta pippurilla.

  • Anna kiehua viitisen minuuttia tai kunnes pasta on valmista.

  • Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Tarjoile esimerkiksi parmesaanijuuston kanssa.

  •