Kaalilaatikko

osa jauhelihan määrästä korvattu soijarouheella
(6 hengelle)

 
 TULOSTA

 

 

 

 

1 l vettä

2 kpl lihaliemikuutio

3 dl puuroriisiä

2 kpl sipuli

2 kg keräkaalia

400 g jauhelihaa

80 g soijarouhetta

mustapippuria

2 tl suolaa

5 dl maitoa

3 kpl kananmuna

 

 

Hienonna sipuli ja leikkaa kaali suikaleiksi.

Keitä riisi ja kaalisuikaleet lihaliemessä 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois.

 

Laita kattilaan 5 dl vettä ja soijarouheet, keitä liedellä 5 minuuttia, että seos turpoaa.

Ruskista jauheliha,  sipulisilppu ja soija pannulla. Anna pehmentyä usein sekoitellen 5–10 minuuttia.

 

Sekoita maito, munat, suola ja mustapippuri astiassa.

 

Lisää kaalin ja riisin joukkoon ruskistetut ainekset. Kaada seos voideltuun vuokaan. kaada pinnalle munamaito.

 

Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1–1½ tuntia.