Hyytelökakku

 

 

   
 

 

Pohja:

150 g margariinia

200 g Digestive-keksejä

225 g ananasmurskaa

 

Täyte:

500 g maitorahkaa

5 dl maustamatonta jogurttia

2½ dl vaniljakastiketta

150 g appelsiinimarmeladia

4 rkl sitruunamehua

2 tl vaniljasokeria

1 dl sokeria (makeutusjauhetta)

1 dl rusinoita tai taateleita

8 liivatelehteä

 

Pinnalle:

säilykepersikoita tai

hedelmäsalaattia

 

 

 

Jauha keksit, nypi joukkoon rasva.

Painele seos talouskelmulla vuorattuun irtopohjaiseen vuokaan ja lusikoi päälle ananasmurska. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi ja lisää joukkoon muut aineet.

Purista liivatteista pois vesi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, lisää siihen liivatteet ja sekoita. Kaada täyteseoksen joukkoon.

Kaada seos vuokaan keksimurutaikinan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään useiksi tunneiksi (yön yli).

Kumoa kakku varovasti vuoasta, poista pohjakelmu ja koristele persikanpuolikkailla.