Hyytelökakku
|
Pohja: 150 g margariinia 200 g Digestive-keksejä 225 g ananasmurskaa
Täyte: 500 g maitorahkaa 5 dl maustamatonta jogurttia 2½ dl vaniljakastiketta 150 g appelsiinimarmeladia 4 rkl sitruunamehua 2 tl vaniljasokeria 1 dl sokeria (makeutusjauhetta) 1 dl rusinoita tai taateleita 8 liivatelehteä
Pinnalle: säilykepersikoita tai hedelmäsalaattia
|
Jauha keksit, nypi joukkoon rasva. Painele seos talouskelmulla vuorattuun irtopohjaiseen vuokaan ja lusikoi päälle ananasmurska. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi ja lisää joukkoon muut aineet. Purista liivatteista pois vesi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, lisää siihen liivatteet ja sekoita. Kaada täyteseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan keksimurutaikinan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään useiksi tunneiksi (yön yli). Kumoa kakku varovasti vuoasta, poista pohjakelmu ja koristele persikanpuolikkailla.
|