Tulostettavat lahjakortit

Tulostettavat kortit

Jos aiot antaa rahaa lahjaksi, talleta rahat saajan pankkitilille ja tulosta täältä kaunis lahjakortti kirjekuoreen sujautettavaksi.  Ohjeita rahalahjan antamisesta.

 

 

 

 
 
 

Jokaisen mallin alta löytyy tekstitön ja
kahdella eri tekstillä oleva lahjakortti "seuraava"-linkistä

     

 

   
 
     
     

 

 

     
     

 

     
     
   

 

 
 
 
 

 

Kauniin kirjekuoren voit tulostaa täältä tai hae sopiva kuva kuvakansiosta

 

 

MUITA  TULOSTETTAVIA  KORTTEJA:

Korttivalikkoon

 

Suositut runot
Onnittelut naiselle
Runo hääparille
Runo valmistuneelle
Runo ylioppilaalle
Runo rippilapselle
Juhannusruno
Mummon runo
Kauneimmat vauvarunot
Lasten syntymäpäivä ikäruno
Kiitosruno opettajalle
Syntymäpäiväonnittelut

Onnitteluruno miehelle

Kaunein syntymäpäiväruno
Hauskat syntymäpäivärunot
Kauneimmat kesärunot
Eino Leino runot

 

RAHAN ANTAMINEN LAHJAKSI

 

Kirjoitus yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden verkkolehti "ALUSTAssa" Kirjoittaja Jari Aro, Tampereen yliopisto

Tarkastellaanpa rahaa lahjana. Lahjaksi annettu raha vapauttaa lahjan antajan vaivalloisesta tehtävästä tuntea lahjan saajan toiveita. Lahjaksi saadulla rahalla lahjan vastaanottaja voi hankkia toiveitaan vastaavia asioita, edellyttäen että ne ovat sellaisia, joita rahalla voi ostaa ja että käytettävissä on riittävän paljon rahaa.

Rahalla on ilmeisiä vaikeuksia soveltua lahjaksi. Tästä huolimatta rahaa usein annetaan lahjaksi. Silloin sitä täytyykin eri tavoin muokata, jotta se toimisi lahjana paremmin. Lahjan antajan täytyy arvioida erityisen huolellisesti, kuinka suuren summan hän haluaa lahjoittaa. Lahjaksi annettava raha on syytä paketoida sen sijaan että se ojennettaisiin proosallisesti puhtaana käteen.

 

Käteismaksu viittaa kaupankäyntiin, ja siitä lahjanvaihdossa ei ole kysymys. Siksi lahjoitettava raha muutetaan varsinaisen vaihtohetken ajaksi mielellään vaikkapa lahjakortiksi. Viimeisin uutuus tässä suhteessa on prepaid luottokortti, maksukortti jolle on etukäteen ostettu tietty summa rahaa. Lahjaksi annettava käteinen raha on vähintään sujautettava kirjekuoreen, joka samalla häveliäästi kätkee näkyvistä sen, että annettava lahja on rahaa ja kuinka suuresta summasta on kysymys.

Lahjan paketoiminen on tietysti yleisempikin lahjanvaihtoon kuuluva sääntö – lahjan paketoimisella ja paketin avaamisella saadaan aikaiseksi tavoiteltu lahjan vastaanottajan yllättyminen ja ilahtuminen. Lahjan saaja voi puolestaan lisätä saamaansa rahaan eräänlaista antajansa persoonallisuuden auraa vaikkapa siten, että summa talletetaan erilliselle pankkitilille eikä lahjarahoja sekoiteta päivittäin käytettäviin talousrahoihin. Lahjarahat voidaan myös kuluttaa jollain poikkeuksellisella tavalla tai johonkin poikkeukselliseen tarkoitukseen.

Hyvän lahjan kriteerejä on hankalaa määritellä. Mutta ehkä asiaa on mahdollista lähestyä tarkastelemalla, mikä tekee lahjoista epäonnistuneita? Näin ei välttämättä onnistuta valitsemaan erityisen hyviä ja onnistuneita lahjoja, mutta ehkä sellaisen tiedon avulla voitaisiin välttää kaikkein onnettomimmat ja kiusallisimmat tilanteet.

Neuvo 1: Varaa riittävästi aikaa ja viitseliäisyyttä lahjan hankintaan..

Neuvo 2: Älä anna lahjaksi neuvoja joita kukaan ei ole pyytänyt.

Neuvo 3: Älä anna lahjaa laisinkaan jos tarkoituksesi on sen avulla kiristää, lahjoa tai loukata lahjan vastaanottajaa.

Neuvo 4: Älä säästele, mutta älä myöskään nöyryytä.

Neuvo 5: Älä sekoita kategorioita.
Ehkä ei ole kovinkaan yllättävää, että vastaanottajan puolelta katsottuna liian pienet lahjat koetaan enemmän epäonnistuneiksi kuin liian suuret lahjat. Tämä johtuu tutkijoiden mukaan siitä, että lahjojen saajilla on usein suuria odotuksia lahjojen suhteen. Toisaalta lahjojen antajan asemassa ollaan usein enemmän huolissaan siitä, onko lahja kenties liian suuri.

Neuvo 6: Anna hieman enemmän kuin arvelet kohtuulliseksi..

Neuvo 7: Älä anna joka vuosi samaa lahjaa, anna kaikille lapsillesi samanarvoiset lahjat, anna omille lapsillesi enemmän ja arvokkaampia lahjoja kuin sukulaisten lapsille.